• Visionsbild. Tunnelbanetorget blir en central knutpunkt i Barkarbystaden med tunnelbana och bussar.
  • Visionsbild. Barkarbystaden och Veddesta år 2030 med blick mot Jakobsberg och Mälaren.
  • Visionsbild. Vid landningsbanan och kajen möter staden det öppna gröna landskapet.
  • Visionsbild. På torget med Hangar 85 och i parken mitt emot möts det urbana och det gröna.
  • Illustration. Så ska Barkarbystaden växa.
  • Skiss över kvarteren i Barkarbystaden.

Vi bygger en levande stad

Barkarbystaden är det största utbyggnadsområdet i Stockholmsområdet just nu. Här bygger vi en levande stad med 18.000 nya bostäder, 140 kvarter och 10.000 nya arbetsplatser.

I Barkarbystaden kommer det att finnas bostäder, arbetsplatser, skolor, kultur och service. Barkarbystaden blir en stad med låg energiförbrukning och goda förutsättningar för en hållbar utveckling.
 
Byggandet av bostäder har fördelats på olika byggbolag för att det ska bli en stor variation i de olika boendena. I Barkarbystaden kommer det att finnas både hyreslägenheter, bostadsrätter, radhus och villor.
 
Barkarbystaden kommer att ha ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger samt allt annat du behöver i din vardag. Här ligger också Barkarby Handelsplats, ett av landets största köpcentrum.

Västra Stockholms nya knutpunkt

Om några år kommer Barkarbystaden att bli västra Stockholms nya knutpunkt. Det innebär att både tunnelbana, fjärrtåg och pendeltåg stannar i området. Hela Järfälla har redan idag mycket bra kommunikationer till Stockholm och har utsetts till ”bästa pendlarkommun” av Dagens Nyheter. Oavsett var du befinner dig i staden kommer det aldrig att vara längre än 500 meter till närmaste hållplats för kollektivtrafiken.