Gymnasieskola

Det finns fyra gymnasieskolor i Jakobsberg som har ett mycket brett utbud av olika program, både yrkesprogram och högskoleförberedande program. Från Barkarbystaden tar det fem minuter med cykel eller tio minuter med buss att ta sig dit.

 

Det finns idag fyra gymnasieskolor som alla ligger centralt i Jakobsberg. Hösten 2019 flyttar de teoretiska utbildningar som finns i Jakobsberg till nybyggda BAS Barkarby i Barkarbystaden.  

Mälargymnasiet - här kan du läsa inriktningar som förbereder dig för fortsatta studier på högskola/universitet, eller inriktningar för att gå direkt ut i arbetslivet. Mälargymnasiet har även Introduktionsprogrammet och Gymnasiesärskola.

NT-gymnasiet - utbildningarna passar dig som är intresserad av naturvetenskap och teknik. Samarbete med Stockholms Universitet och med företagen i Järfälla ger utbildningen en extra dimension. 

Yrkestekniskt centrum, YTC - här kan du läsa Bygg- och anläggningsprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet och El- och energiprogrammet.

Didaktus - här kan du läsa fem olika program; Barn- och fritidsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, Vård- och omsorgsprogrammet och Yrkesintroduktion.