Herrestaskolan ett av Sveriges bidrag på världskonferens om hållbart byggande

2014-10-28 Herrestaskolan miljö

28-30 oktober deltar Herrestaskolan i Barkarbystaden på World Sustainable Building Conference 2014 i Barcelona. Totalt 10 bidrag från Sverige deltar på konferensen, som uppmärksammar hållbara byggprojekt från hela världen.

Herrestaskolan i Barkarbystaden i Järfälla är Sveriges första och största skola som byggs helt i massivträ. Skolan byggs utifrån miljöcertifiering guld vilket innebär att det ställs extra höga krav på energibesparing, luftkvalitet, akustik och kemikalier. Stommen i massivträ bidrar även till att skolan blir nästintill koldioxidneutral. 1400 m2  solceller på taket kommer att täcka en stor del av skolans energiförbrukning.

Herrestaskolan ett av 10 vinnande bidrag

Herrestaskolan är ett av tio byggnadsprojekt från Sverige som deltar på konferensen. En jury bestående av forskare och branschexperter har utsett projekten som alla utmärker sig genom ett starkt hållbarhetstänkande och en vilja att använda ny teknik och innovativa lösningar för att skapa grönare miljöer med människan i fokus.

– Vi är väldigt stolta över att Herrestaskolan är ett av de vinnande bidragen som visas upp på konferensen. Herrestaskolans träkonstruktion gör den unik på flera sätt, inte minst ur hållbarhetssynpunkt. Det känns både roligt och innovativt att få bygga en skola och utforma en positiv och tilltalande lärmiljö för både barn och pedagoger, säger projektledare Ian Craig.

Herrestaskolan kommer att rymma 400 elever och förskolebarn och beräknas vara klar våren 2016. 

Om World Sustainable Building Conference

World Sustainable Building Conference 2014 i Barcelona är den sista delen av en serie konferenser som fokuserar på olika aspekter av hållbart byggande och som sammanfattas var tredje år på en världskonferens. I år hålls konferensen i Barcelona den 28-30 oktober.