• Barkarby collage, en regional mötesplats.

Barkarby Collage tar form

2013-10-28

Barkarby College är ett tänkt regionalt utbildnings- och näringslivscentrum samt en mötesplats i Barkarbystaden. Konceptet Barkarby college kommer att innehålla en regional utbildning, även på högskolenivå, inom vetenskap och teknik.

 Byggnaden kommer att inrymma företag som jobbar inom samma områden som utbildningarna och tanken är att skolan och näringslivet ska samverka. Med tanke på det fantastiska läget precis intill den nya stationen i Barkarbystaden så kommer det vara enkelt att ta sig hit från hela Mälardalen.

De pedagogiska och innehållsmässiga idéerna som kommunen arbetar efter utgår från att Barkarby College ska vara en kreativ mötesplats. – Studenten ska känna: jag utvecklas och utvecklar något viktigt för framtiden. Vi ska ta vara på den rika och globala kapacitet som våra ungdomar har idag. De företag som etablerar sig i huset blir en del av utbildningen och tvärtom. Utbildningarna ska inte bedrivas isolerat utan vara en del av helheten – och så långt det är möjligt – arbeta efter samma villkor som arbetslivet, säger Kirsti Jolma som är projektledare för Barkarby Collage.